Quotes voor SSVI

De visie van GOVERT SCHILLING: Nederlandse wetenschapsjournalist en -publicist


foto Wikipedia

 The universe teaches us the important lesson that we are all equal - crew members on spaceship Earth, as Dutch astronaut Wubbo Ockels used to say. That's why everyone should have the opportunity of experiencing the wonders of the cosmos - boys and girls, black and white, rich and poor, believers and atheists. Projects like 'Stars Shine for Everyone' and 'Science4Girls' are among the indispensable sparks that will light the fire of the imagination of the young generation - the people of the future

 

Door de ogen van LIEVEN SCHEIRE: Wetenschapspopularisator


Lieven Scheire (foto derecactie

 

''Tien jaar geleden was ik op bezoek in een Indisch landbouwersdorp aan de rand van de jungle. Er was geen elektriciteit en geen verharde wegen. In het plaatselijke schooltje woonde ik een les bij over het Indische ruimtevaartprogramma. De ogen van de kinderen blonken van trots dat hun land een eigen onderzoekssatelliet rond de maan had, en ze kenden de namen van alle Indische astronauten. Ruimtevaart en sterrenkunde spreken niet alleen enorm tot de verbeelding, ze hebben de duidelijke kracht om te motiveren en te emanciperen.''

 

          Uit het hart van Dr. REGINALD MOREELS (AZG)


Réginald Moreels,
Humanitair chirurg, Zonder Grens, (foto deredactie)

In ons leven is het zicht op een sterrenhemel hetzelfde. Elk nieuw fenomeen, elk nieuws, elke droom verandert naargelang je het vanuit een andere invalshoek bekijkt.
Wat helaas wel constant blijft is de realiteit van de toenemende schandelijke kloof tussen de kanshebbers en de kanslozen, of je nu wordt geboren in een laag inkomensland of een hoog inkomensland, of je kunt genieten van enige sociale zekerheid, of eruit vliegt omdat je een mens zonder papieren wordt. Opleiding, scholing is daarbij een essentiële component. Wie nu kinderarbeid moet doen en niet naar school kan, mag wel een paar ogenblikken verwonderd kijken naar een sterrenhemel, als die jongen of dat meisje terug naar beneden kijkt, wordt het gat nog dieper.

Het origineel en verwonderlijk project van sterren schitteren voor iedereen wordt zo een utopische droom die echter alleen vraagt om realiteit te worden.Daarom al steun ik zielsmatig dit initiatief.

 

De ziel van GERARD BODIFEE: astrofysicus, filosoof, publicist en columnist.


Gerard Bodifée: man met een hart

Boven alles is het de sterrenhemel die de mensen verbindt. Wie op een wolkenloze nacht naar omhoog kijkt en de sterren ziet, dringt met zijn blik een diepte binnen waarin de geest eindeloos kan ronddwalen. Hier is ruimte genoeg voor iedereen en voor ieders dromen en verbeelding.  Met onze ogen kunnen we verre en vreemde werelden zien die we niet kunnen bezitten,niet kunnen betreden en ook nooit helemaal kunnen begrijpen. En toch laat deze eindeloze werkelijkheid zich moeiteloos bewonderen  vanop de planeet die onze kleine wankele woonplaats is binnen dit fascinerende heelal.